Premierul Viorica Dăncilă a luat prânzul la Palatul Elisabeta, în compania Principesei Margareta şi a Principelui Radu. Este pentru prima dată când Viorica Dăncilă discută cu reprezentanţii Casei Regale în calitate de prim-ministru. La final, Dăncilă a declarat că a fost luată în discuţie activitatea publică a Familiei Regale şi, de asemenea, s-a vorbit despre evenimentele dedicate anului centenar

DISTRIBUIȚI

Premierul Viorica Dăncilă a luat prânzul la Palatul Elisabeta, în compania Principesei Margareta şi a Principelui Radu. Este pentru prima dată când Viorica Dăncilă discută cu reprezentanţii Casei Regale în calitate de prim-ministru. La final, Dăncilă a declarat că a fost luată în discuţie activitatea publică a Familiei Regale şi, de asemenea, s-a vorbit despre evenimentele dedicate anului centenar. Dacă în timpul mandatului de premier al lui  Mihai Tudose guvernul avizase negativ proiectul de statut al Casei Regale, actualul şef al executivului a refuzat să se pronunţe în această privinţă.

Reprezentanţii Casei Regale au întins covorul roşu pentru primirea pemierului. Viorica Dăncilă a fost întâmpinată de Custodele Coroanei, Principesa Margareta, şi Principele Radu. Cei trei au luat masa de prânz împreună şi au abordat mai multe subiecte de discuţie.

Viorica Dăncilă s-a arătat interesată şi de activitatea publică a Familiei Regale.

Premierul a evitat, însă, să spună dacă susţine proiectul de lege privind statutul Casei Regale.

În luna noiembrie a anului trecut, Călin Popescu Tăriceanu împreună cu Liviu Dragnea au iniţiat un proiect de lege ce are în vedere recunoaşterea Casei Regale ca persoană juridică de drept privat şi recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale, poziţie ocupată de Principesa Margareta, ca poziţie onorifică, asimilată cu aceea a unui fost şef de stat. Actul mai prevede ca, în următorii 49 de ani, Palatul Elisabeta să rămână reşedinţa Familiei Regale, iar Principesa Margareta şi Principele Radu să beneficieze de o indemnizaţie lunară de la stat, de maşină şi de pază permanentă.

În prezent, Familia Regală plăteşte chirie pentru a beneficia de Palatul Elisabeta.