Premierul Mihai Tudose a decis să trimită mâine corpul de control la compania aeriană Tarom. Motivul? Pierderile înregistrate în ultimele şase luni

DISTRIBUIȚI

Premierul Mihai Tudose a decis să trimită mâine corpul de control la compania aeriană Tarom. Motivul?! Pierderile înregistrate în ultimele şase luni. Sumă care se ridică la peste o sută de milioane de lei. Decizia vine după ce vineri, la începutul şedinţei de Guvern, prim-ministrul i-a făcut mai multe reproşuri şefului de la Transporturi despre situaţia actuală a companiei Tarom. Corpul de control va ajunge totodată şi la Compania Naţională de Investiţii.

Corpul de control al primului ministru va merge luni dimineaţă la Tarom şi la Compania Naţională de Investiţii unde vor fi demarate mai multe verificări. Vineri, premierul şi-a arătat nemulţumirea faţă de situaţia actuală a companiei aeriene făcând referire la pierderile înregistrate de aceasta în prima jumătate a anului. Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc a încercat să vină cu explicaţii.

Premierul i-a reproşat totodată şefului de la Transporturi decizia de a-i prelungi mandatul cu încă patru luni managerului companiei aeriene, Eugen Davidoiu. Explicaţiile ministrului Cuc n-au deloc spiritele în şedinţa de Guvern iar reproşurile premierului au continuat.