Premierul a anunţat deja demiteri după primul viscol. Sorin Grindeanu este nemulţumit de modul în care s-a făcut deszăpezirea şi cere ca şeful de la drumuri să plece de la conducere

DISTRIBUIȚI

Iarna le-a luat din nou prin surprindere pe autorităţi, iar premierul a anunţat deja demiteri după primul viscol. Sorin Grindeanu este nemulţumit de modul în care s-a făcut deszăpezirea şi cere ca şeful de la drumuri să plece de la conducere. Şi ministrul de interne vrea să îl dea afară pe prefectul de Giurgiu, după ce a încercat să dea de el ţi nu a fost de găsit.

Sorin Grindeanu a mers într-un control fulger la Ministerul Transporturilor după ce în trafic au apărut multe probleme generate de starea vremii şi nu au fost gestionate cum trebuie. Concret, pe mai multe drumuri naţionale şi autostrăzi deszăpezirea nu a fost făcută ca la carte. Au fost descoperite nereguli în ceea ce priveşte stocurile de material pentru deszăpezire, în sensul în care este prea multă sare şi prea puţin nisip.

Au fost descoperite nereguli în ceea ce priveşte stocurile de material pentru deszăpezire, în sensul în care este prea multă sare şi prea puţin nisip.

Drept urmare, premierul a cerut demiterea şefului companiei naţionale de administrare a infrastructurii rutiere, Cătălin Homor.

Ministrul de interne, Carmen Dan, a cerut şi ea demiterea prefectului de Giurgiu după ce a încercat să ia legătură cu el, fără ca acesta să răspundă.

Greul a trecut acum, dar iarnă o să tot mai fie. În România, din cele 3.186 de unităţi administrativ teritoriale, doar 2.134 au contracte de deszăpezire.

Cele mai circulate drumuri naţionale şi autostrăzi au rămas neacoperite, iar pentru unele judeţe au fost împrumutate utilaje din alte locaţii.

Mai mult decât atât, compania de drumuri are închiriate prin contractele de deszăpezire doar 1089 de utilaje din necesarul de 2159.