Precupeţii din spatele tarabelor sunt prea îngheţaţi şi obosiţi ca să se mai gândească la alegerile parlamentare. Ce spun oamenii?

DISTRIBUIȚI

Sunt prea îngheţaţi şi obosiţi ca să se mai gândească la alegerile parlamentare. Nici încredere în promisiunile politicienilor nu mai au. Spun că s-au săturat să fie minţiţi. Vorbim despre precupeţii din spatele tarabelor, care se străduiesc să fac un ban cinstit. Pentru ei, alegerile, fie parlamentare, locale sau prezidenţiale, nu mai au nicio miză.

Sunt gândurile oamenilor care, cel puţin 10 ore pe zi, îndură gerul. De mâncat, mănâncă ce apucă pe mese, din piatră. Asta după ce, în restul anului, muncesc de se spetesc. De obicei sunt trişti şi încruntaţi. Puţine sunt momentele când râd, atunci când fac haz de necaz. Cu toţii, au un singur gând: să-şi poată trimite copiii la şcoală. Deloc nu-i interesează rezultatul alegerilor parlamentare.

În Piaţa Drumul Taberei din sectorul 6 al Capitalei am întâlnit un bărbat care nu a votat deloc în ultimii 26 de ani. Are 56 de ani şi a fost termotehnician la fabrica de porţelan din Alba-Iulia. În urmă cu doisprezece ani, s-a mutat în Capitală, iar de şase ani vinde haine.

Nu va merge la vot nici de data aceasta. Speră, însă, să o facă tinerii.

Nea Angheluţă, în schimb, a studiat oferta tuturor partidelor şi ştie foarte bine cu cine să voteze, chiar dacă nu prea mai are încredere în politicieni. Şi-a cărat marfa din Moldova, de unde e el, în Capitală cu „ia-mă nene”. Vinde ardei, ceapă şi cartofi, iar la finalul zilei abia dacă strânge 100 de lei.

Aproape că la fiecare tarabă dăm de agricultori cărora nu le mai pasă în ce direcţia merge România.