Portugalia este pentru prima dată câştigătoarea finalei Eurovision. Ţara noastră s-a calificat pe locul 7

DISTRIBUIȚI

Portugalia aeste pentru prima dată câştigătoarea finalei Eurovision. Salvador Sobral a cucerit publicul şi specialiştii cu piesa sa, obţinând un total de 758 de puncte. Ţara noastră s-a calificat pe locul 7. Ilinca şi Alex au obţinut cea mai bună clasare a României din ultimii şapte ani. Marea surpriză a concursului a fost Moldova, ocupând locul trei. Tot în cadrul concursului, spectatorii şi participanţii au avut parte de un incident, după ce un bărbat a urcat pe scenă şi şi-a dat pantalonii jos.

Salvador Sobral, in varsta de 27 de ani, este marele castigator. Portughezul a interpretat piesa emotionanta „Amar Pelos Dois”, in traducere „Dragoste pentru doi”, scisa chiar de sora lui. Artistul a obtinut cele mai multe punctaje maxime din partea juriilor nationale, dar si din partea publicului, obtinand un total de 758 de puncte. In spatele talentului sau se ascunde o poveste trista. Presa germana a scris ca Salvador ar fi pe lista de asteptare a unui transplant de inima si nu poate calatori afara din tara mai mult de doua saptamani, fara echipa sa medicala.

O prestatie buna a avut si Moldova. Sunstroke Project au ocupat locul al treilea, cu piesa „Hey Mamma”. Moldovenii au obtinut un total de 374 de puncte.

Reprezentatii Romaniei au interpretat fara greseala piesa „Yodel it!”. Cu un total de 282 de puncte, Iliinca si Alex au ocupat pozitia a saptea in clasamentul final Eurovision 2017. Cei doi au reusit sa obtina cea mai buna clasare a Romaniei din ultimii sapte ani.

Concursul nu a fost lipsit nici de incidente.

Un barbat infasurat intr-un steag al Australiei a urcat pe scena, in timpul prestatiei castigatoarei de anul trecut a Eurovisionului. Spre surprinderea tuturor, barbatul si-a dat jos pantalonii, intr-un gest de teribilism. Intrusul a fost apoi escortat de agentii de paza.