Poliţistul suspect de pedofilie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată în această după-amiază de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 6, cu doar 15 minute înainte ca mandatul de reţinere emis de procurori să expire. Eugen Stan, poliţistul de la Brigada Rutieră, şi-a recunoscut faptele, însă este suspectat în alte 15 cazuri de agresiune sexuală în care autorul este necunoscut şi în care se fac încă verificări

DISTRIBUIȚI

Poliţistul suspect de pedofilie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată în această după-amiază de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 6, cu doar 15 minute înainte ca mandatul de reţinere emis de procurori să expire. Eugen Stan, poliţistul de la Brigada Rutieră, şi-a recunoscut faptele, însă este suspectat în alte 15 cazuri de agresiune sexuală în care autorul este necunoscut şi în care se fac încă verificări. Testele ADN efectuate de poliţişti arată că bărbatul este autorul altor două agresiuni ale căror victime sunt minori.

Poliţistul Eugen Stan a fost adus cu duba din sediul arestului central la Judecătoria Sectorului 6, unde procurorii au cerut arestarea preventivă. Suspectul de pedofilie a fost reţinut ieri chiar în momentul în care a ajuns la serviciu. Nu a opus rezistenţă, iar anchetatorii l-au dus la domiciliu, unde timp de o oră au făcut percheziţii. În locuinţa sa au fost găsite hainele pe care le-a purtat în dimineaţa în care i-a agresat sexual pe cei doi minori în liftul unui bloc din cartierul Drumul Taberei. Procurorii au ridicat şi calculatorul pe care acesta îl deţinea pentru a face percheziţii informatice, având suspiciunea că bărbatul ar fi deţinut materiale pornografice cu minori.

Agentul de la Brigada Rutieră şi-a petrecut noaptea trecută în arestul Poliţiei Capitalei, acolo unde a fost audiat şi a recunoscut trei fapte. Pe lângă agresiunea comisă vineri, poliţistul a declarat că a violat o minoră în anul 2012, în timp ce în 2009 a săvârşit infracţiunea de perversiune sexuală cu o minoră. Poliţiştii îl suspectează însă în alte 15 cazuri rămase fără autor necunoscut şi în care se fac încă verificări. La Poliţie au fost audiaţi ieri părinţii celor doi copii agresaţi în lift, care se gândesc să se constituie parte civilă în proces pentru a cere despăgubiri.

Şedinţa de judecată în care procurorii au cerut arestul preventiv s-a ţinut cu uşile închise, iar avocatul suspectului nu a mai rămas după termen la declaraţii. Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 6 au decis că poliţistul va sta următoarele 30 de zile în arest preventiv. Decizia lor nu este definitivă şi rămâne de văzut dacă agentul Eugen Stan va îndrăzni să o conteste la Tribunalul Bucureşti.

La Brigada Rutieră a fost deschisă o anchetă internă, iar la Secţia 22 Poliţie se face anchetă administrtivă.

Suspectul de pedofilie ar fi chiar şoferul şefului de serviciu de la Rutieră şi ar fi făcut şi muncă de teren. Anchetatorii au decis că acesta trebuie testat psihologic. La serviciu a primit doar calificative de bine şi foarte bine. Cu toate acestea, faptele sale denotă posibile tulburări psihice.