Poliţiştii de la Crimă Organizată din Arad au destructurat o reţea de ciobani care trafica oi. În fapt este vorba despre mai mulţi traficanţi de persoane, care îşi spuneau ciobani, ca să poată comunica mai uşor

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de la Crimă Organizată din Arad au destructurat o reţea de ciobani care trafica… oi. În fapt este vorba despre mai mulţi traficanţi de persoane, care îşi spuneau ciobani, ca să poată comunica mai uşor, fără să dea de bănuit. Procurorii DIICOT au probe că membrii grupului au introdus fraudulos în ţară, în mai multe rânduri, peste 100 de migranţi – sirieni, irakieni, turci, afgani şi marocani  pe care au încercat să îi treacă graniţa de vest. Uneori, cu cisterna!

Nici nu se luminase afară când poliţiştii de la Crima Organizată din Arad au început cele 25 de percheziţii domiciliare în Sălaj, Timiş, Dolj, Botoşani şi Bucureşti. Acasă la unii dintre suspecţi au fost găsite şi arme albe.

Anchetatorii erau pe urmele suspecţilor de câteva luni şi aşa au aflat că aceştia aveau conexiuni în mai multe oraşe din ţară. Conform investigatorilor, membrii grupării, ciobanii, cum îşi spuneau ei, se ocupau de tot ce însemna circuitul oilor- adică al migranţilor, pâna în Vestul Europei.

Migranţii erau adăpostiţi în diverse locuinţe închiriate, folosindu-se de nume false. Anchetatorii spun că finanţarea activităţilor grupului infracţional a avut loc în Turcia.

În total, 20 de persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT Arad.