Petre Daea ne recomandă oaia! Cunoscut pentru admiraţie lui faţă de ovine, ministrul agriculturii s-a gândit să îi încurajeze şi pe alţi români să consume carnea de oaie. A lansat o campanie în acest sens la cel mai mare târg agricol din Capitală. Totul după ce producătorii s-au plâns că mai mult exportă, decât se consumă la noi în ţară

DISTRIBUIȚI

Petre Daea ne recomandă oaia! Cunoscut pentru admiraţie lui faţă de ovine, ministrul agriculturii s-a gândit să îi încurajeze şi pe alţi români să consume carnea de oaie. A lansat o campanie în acest sens la cel mai mare târg agricol din Capitală. Totul după ce producătorii s-au plâns că mai mult exportă, decât se consumă la noi în ţară. Ciobanii au venit la târg cu oi pentru a le prezenta publicului şi au gătit reţete tradiţionale cu care să-i ademenească pe pofticioşi. Chiar şi preşedintele Iohannis a încurajat iniţiativa ministrului şi a amintit de potenţialul agricol al României.

„Alege Oaia!” este noul program lansat de Ministerul Agriculturii. Petre Daea şi-a propus să îi convingă pe români să aprecieze şi mai mult ovinele şi să consume carnea de oaie. Mândri că sunt susţinuţi de acum şi de Guvern, ciobanii şi-au adus mioarele în Capitală să le promoveze la târgul Indagra. Au pregătit şi preparate delicioase cu care să îl impresioneze pe ministru.

Toţi agricultorii speră că, odată cu această campanie, şi cererea de carne sau lapte de oaie va fi mult mai mare.

Timp de trei luni, veţi vedea ovine la toate târgurile de agricultură şi veţi avea ocazia să gustaţi din cunoscutele tocăniţe sau pastramă de oaie. Românii recunosc, însă, că obişnuiesc să mănânce aceste preparate doar de sărbători.

Potrivit statisticilor, consumul de carne de ovine în anul 2016 a fost în medie de 2,6 kilograme pe cap locuitor, faţă de Franţa, unde se înregistrează cel mai mare consum, respectiv 2,9 kilograme pe locuitor. Anul viitor vor fi organizate şi pieţe de gros unde crescătorii de oi îşi vor putea vinde marfa, sub control veterinar. Petre Daea a fost aşteptat şi de un crescător supărat foc că nu reuşeşte să îşi vândă lâna de oaie pentru că nu are condiţii în care să o cureţe. Ministrul a acceptat provocarea de a o descâlci el.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul târgului, că România are tot ce îi trebuie pentru a se impune ca o forţă veritabilă în domeniul agricol.

Târgul Indagra este cel mai mare eveniment agricol şi reuneşte în acest an peste 530 de companii din 24 de ţări.