Peste 800 de elevi din toată ţara au participat în acest weekend la First Tech Challenge România, una dintre cele mai importante competiţii de robotică din lume, aflată la prima ediţie la noi în ţară

DISTRIBUIȚI

EMOŢII LA FINALA NAŢIONALEI DE ROBOTICĂ

Peste 800 de elevi din toată ţara au participat în acest weekend la First Tech Challenge România, una dintre cele mai importante competiţii de robotică din lume, aflată la prima ediţie la noi în ţară. Elevii au fost provocaţi să construiască şi să programeze roboţi, potrivit unei teme stabilite la nivel global. Finala a fost extrem de strânsă, deoarece ambele echipe au fost excelent pregătite. Câştigătorii, elevi pasionaţi de robotică, vor reprezenta România la campionatul mondial din America, alături de echipa Auto Vortex, campioană internaţională la robotică.

După ce au câştigat toate meciurile, echipa roşie şi cea albastră au început ultimele pregătiri pentru finală.

Elevii au avut de construit un robot care trebuia să arunce bilele, numite particule, la un coş, iar mai apoi să ridice o minge de yoga la o înălţime de aproximativ 1 metru 50.

Totodată, copiii au trebuit să programeze roboţii să funcţioneze 30 de secunde singuri.

Fiecare echipă a fost coordonată de un căpitan, însă construcţia roboţilor a fost o muncă în echipă.

Cu multă trudă, echipa albastră a câştigat finala. Munca din spatele unei astfel de competiţii este uriaşă. Iar participanţii sunt adolescenţi cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani.

Câştigătorii vor participa la competiţia mondială ce se va desfăşura luna viitoare în Statele Unite ale Americii.