Peste 7000 de poliţişti, jandarmi, pompieri dar şi cei de la ISU au avut sute de intervenţii de prevenire şi salvare a oamenilor prinşi de viscol. Reprezentanţii Ministerului de Interne au făcut un bilanţ al evenimentelor produse în ultimele ore

DISTRIBUIȚI

În urma urgiei albe care s-a abătut în ultimele ore în aproape jumătate din ţară peste 7000 de poliţişti, jamdarmi, pompieri dar şi cei de la ISU au avut sute de intervenţii de prevenire şi salvare a oamenilor prinşi de viscol. Reprezentanţii Ministerului de Interne au făcut un bilanţ al evenimentelor produse în  ultimele ore din zonele măturate de ninsori abundente.

Pe timpul nopţii peste 400 de persoane au fost salvate dintre care 50 erau copii de pe drumurile înzăpezite iar peste 1000 de intervenţii medicale au fost efectuate de autorităţi  în judeţele  afectate de ninsorile viscolite.

Angajaţii Ministerului de Interne au intervenit în sute de intervenţii în doar câteva ore.

În total la nivel naţional peste 700 de persoane, dintre care 53 de copii au fost salvaţi. În cazul în care condiţiile meteorologice vor permite astăzi vor fi reluate misiunile aeromedicale cu aeronavele Inspectoratului General de Aviaţie, inclusiv cele SMURD. Dar în continuare angajaţii Ministerului de Interne rămân mobilizaţi pentru intervenţie după ce Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru zilele acestea o avertizare cod galben de vreme geroasă.

Autorităţile le recomandă persoanelor în vârstă sau bolnave, în mod deopsebit cele cardiace să nu iasă din casă în aceste zile geroase. Deasemenea este de evitat consumul de băuturi alcoolice care pot da senzaţia falsă de căldură şi există riscul ca ulterior persoanele care consumă alcool să intre în hipotermie fără să-şi dea seama. În continuare sunt închise traficului autostrăzile A2 şi A4 precum şi 40 de drumuri naţionale.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe toţi cei care vor să plece la drum se intereseze în prealabil la INFOTRAFIC dacă şoselele sunt sau nu înzăpezite.