Peste 40 de persoane rănite în incendiul din Bamboo au fost duse la spital. Cele mai multe dintre ele s-au intoxicat cu fum

DISTRIBUIȚI

Peste 40 de persoane rănite în incendiu au fost duse la spital. Cele mai multe dintre ele s-au intoxicat cu fum. Una dintre victime a fost intubată, dar este conştientă acum. Doar cinci răniţi au mai rămas internaţi în acest moment. Printre ei este şi unul dintre administratorii clubului care a luat foc. Din fericire, nicio persoană nu a suferit arsuri şi nimeni nu a murit.

Cu gândul că ar putea avea loc o nouă tragedie, autorităţile s-au mobilizat cât au putut de repede şi au activitat imediat planul roşu de intervenţie. La locul tragediei s-au deplasat mai bine de 50 de echipaje SMURD şi ambulanţe. Totodată, a fost instalat în faţa clubului şi un spital mobil.

Aroape 50 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Unele au fost stabilizate la faţa locului, iar 44 au fost transportate la spitalele din Capitală. Cele mai multe, 24 la număr, la Floreasca.  Majoritatea internate la toxicologie, după ce s-au intoxicat cu fum. Doi dintre ei răniţi sunt internaţi la terapie intensivă.

Printre răniţii de la Floreasca se numără şi unul dintre administratorii clubului Bamboo, căruia i s-a făcut rău în timpul audierilor, din cauza fumului inhalat. Ceilalţi 20 de răniţi au fost distribuiţi la spitalele Universitar, Colentina, Elias şi Sfântul Pantelimon din Capitală. La acesta din urmă se află internată la secţia de ortopedie o persoană care a suferit traumatisme.

Din fericire, nimeni nu a suferit arsuri. Speriaţi, tinerii au ieşit cum au apucat din club. Unii nu au mai apucat să îşi ia hainele pe ei şi au dârdâit de frig afară. Alţii, tot de frică, s-au aruncat în apa îngheţată din lacul Tei, de teamă să nu îi cuprindă flăcările. Astfel, au fost şi persoane care au ajuns la spital cu hipotermie, dar au fost externate după ce medicii i-au stabilizat. Pentru cei care au inhalat fum şi au fost externate încă de dimineaţă, autorităţile transmit un mesaj:

În ceea ce priveşte cetăţenia răniţilor, 27 sunt români, 15 israelieni, unul bulgar şi altul italian. Doar cinci persoane au mai rămas internate în acest moment: 4 la spitalul de urgenţe Bucureşti şi una la Sfântul Pantelimon.