Peste 26.000 de credincioşi, ore în şir de stat la cozi şi peste 20 de pelerini care au avut nevoie de ajutor medical. Este bilanţul primelor două zile de pelerinaj la racla cu moaştele Sfintei Parascheva

DISTRIBUIȚI

Peste 26.000 de credincioşi, ore în şir de stat la cozi şi peste 20 de pelerini care au avut nevoie de ajutor medical. Este bilanţul primelor două zile de pelerinaj la racla cu moaştele Sfintei Parascheva. De acum şi până la sfârşitul săptămânii, toate drumurile credincioşilor ortodocşi vor duce la Iaşi. Sute de mii de oameni sunt aşteptaţi să ajungă la Catedrala Mitropolitană, pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Parascheva. 400 de jandarmi şi poliţişti asigură ordinea în zonă, însă uneori reuşesc cu greu să ţină în frâu mulţimea.

Este deja a doua zi de pelerinaj la moaştele Cuvioasei Parascheva, iar oamenii continuă să vină în număr mare la Iaşi. Cu lumânări în mâini, busuioc, flori şi fotografii cu cei dragi, pelerinii se aşeză cuminţi la coadă şi îşi aşteaptă rândul.

Prima zi de pelerinaj a fost umbrită însă de incidente.

Iar jandarmii sunt cu ochii în patru, mai ales că fluxul de pelerini este în continuă creştere, iar sute de oameni se vor alătura zilele următoare semenilor care formează deja cozi interminabile. În acest an, la Iaşi au fost aduse şi moaştele Sfintei Muceniţe Tecla. Marea sărbătoare este însă sâmbătă, pe 14 octombrie.

Printre ei se află însă şi indivizii care profită de marea sărbătoare şi încearcă sub orice formă să obţină bani de la pelerini. Oamenii legii au sancţionat deja opt persoane, cu amenzi de peste 500 de lei, pentru cerşetorie şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În această săptămână, peste 150.000 de credincioşi sunt aşteptaţi să ajungă la Iaşi.