Peste 100 de deţinuţi de la penitenciarele Jilava şi Rahova sunt voluntari pentru primăria Capitalei. Zilele acestea ies la zăpadă, pregătiţi cu lopeţi şi echipaţi cu mănuşi şi şosete groase

DISTRIBUIȚI

Peste 100 de deţinuţi de la penitenciarele Jilava şi Rahova sunt voluntari pentru primăria Capitalei. Adică, zilele acestea ies la zăpadă, pregătiţi cu lopeţi şi echipaţi cu mănuşi şi şosete groase, ca să se cureţe arterele secundare. Miza e una… importantă. Primesc zile libere, deci perioadă de detenţie mai scurtă.

Şi-au pus şosete de lână şi cei mai groşi pantaloni pe care îi aveau, şi-au tras pe mâini mânuşile primite de la penintenciar şi au prins câte o lopată zdravănă, ca să aibă spor. În zona Charles de Gaulle, 26 de deţinuţi de la închisoarea Jilava au ieşit, în mod voluntar, la deszăpezit oraşul.

La fiecare 3 zile lucrătoare în folosul comunităţii, se consideră 4 executate.

Şi nu doar cei care capătă zile libere au ieşit să dea o mână de ajutor. În partea cealaltă a oraşului, în sectorul 5,  în curţile şcolilor şi grădiniţelor au ieşit şi jandarmii la deszăpezit.

Dacă vedeţi multă mişcare prin oraş, deţinuţi cu lopeţi, jandarmi, alţi voluntari, ei bine nu vă aşteptaţi ca ei să ajungă şi în faţa caselor dumneavoastră! Agenţii economcii şi asociaţiile de proprietari sunt obligaţi să cureţe zăpada şi poleiul din faţa imobilelor. În caz contrar, riscă amenzi de până la 500 de lei.