Persoana de lângă tine s-a înecat cu resturi de mâncare, tuşeşte şi îşi ţine mâinile în jurul gâtului? Metoda Heimlich este cea folosită în astfel de cazuri. Cum trebuie să procedaţi corect

DISTRIBUIȚI

Persoana de lângă tine s-a înecat cu resturi de mâncare, tuşeşte şi îşi ţine mâinile în jurul gâtului?! Într-o astfel de situaţie să ştii să acorzi corect primul ajutor înseamnă să-i salvezi viaţa celui de lângă tine. Metoda Heimlich este cea folosită în astfel de cazuri. Vedeţi cum trebuie să procedaţi corect, în rubrica Supravieţuitor în Jungla Urbană.

Cristina îşi aminteşte că a tras o sperietură zdravănă atunci când s-a înecat.

În încercarea de a găsi pe cineva care să o ajute, Cristina a fugit în sufragerie. Acolo i-a venit în ajutor Mara, fiica ei.

Mihai avea patru ani când a înghiţit o monedă.

Băiatul a înţeles abia după această experienţă la ce risc s-a expus. Mama povesteşte că a fost îngrozită când a văzut ce grozăvie a făcut Mihai.

Câteva cunoştinte de bază sunt un real ajutor în situaţia în care cineva se îneacă cu resturi de mâncare sau mici obiecte.

Manevra Heimlich este cea care se aplică în astfel de cazuri. Realizată corect, procedura este de succes, spun specialiştii.

Dacă se întâmplă să fii singur în casă şi ţi se întâmplă să te îneci cu resturi de mâncare, ieşi pe stradă astfel încât să poţi primi ajutor.

Lucrurile stau cu totul altfel dacă este vorba despre un nou născut.

Dacă resturile de mâncare sunt vizibile, îndepărtaţi-le, spun specialiştii. Mare atenţie, în cazul în care persoana asupra căreia efectuaţi manevrele este conştientă şi respiră normal, calmaţi-o şi nu o scăpaţi de sub observaţie. Atenţie, chiar dacă victima pare să-şi fi revenit complet, sunaţi la 112 sau îndreptaţi-vă de urgenţă către un spital aflat în apropiere.