Percheziţii la palatul regelui romilor, Dorin Cioabă. Anchetatorii au ridicat-o pe soţia acestuia, Sighişoara

DISTRIBUIȚI

Percheziţii la palatul regelui romilor, Dorin Cioabă. Anchetatorii au descins în vila somptuoasă şi după câteva ore de căutări au ridicat-o pe soţia acestuia, Sighişoara şi au dus-o la audieri. Dorin Cioabă spune că ancheta vizează două societăţi administrate de soţia sa, care ar fi colaborat cu firme ale romilor din Strehaia. Iar la mijloc ar fi vorba de patru facturi fictive în valoare de 20.000 de lei. Acţiunea face parte dintr-o amplă operaţiune a poliţiştilor ce vizează un dosar de spălare de bani cu un prejudiciu de cinci milioane de euro.

Mascaţii au dat trezirea la Casa Regală din Sibiu. Şi nu doar acolo, pentru că astăzi au avut loc zeci de percheziţii au atât în capitală cât şi în opt judeţe, într-un amplu dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. „Întreaga acţiune este un circ”, spune supărat peste măsură regele romilor.

După ce anchetatorii au căutat documente în casa soţilor Cioabă, Sighişoara a fost ridicată de poliţişti şi dusă la audieri, pentru a da explicaţii. Soţul ei, autoproclamatul rege al romilor, îi ia apărarea şi spune că o va asista în calitate de avocat în perioada următoare.

Dorin Cioabă vorbeşte despre mai multe operaţiuni efectuate între două firme administrate de soţia regelui şi societăţi ale romilor din Strehaia. În urma contractelor încheiate între acele firme, ar fi fost emise patru facturi fictive în valoare de 20.000 de lei, spun anchetatorii.

Dorin Cioabă spune că poliţiştii n-au găsit niciun document în vila somptuoasă pentru că firmele administrate de soţia sa au intrat în faliment. Mascaţii au descins în această dimineaţă şi la domiciliile, dar şi la sediile firmelor administrate de romii din Strehaia. Prejudiciul în dosar se ridică la cinci milioane de euro.