Pentru o carieră de succes, nu sunt suficiente doar notele de zece luate la şcoală. Elevii români îşi dau seama de asta şi sunt tot mai atraşi de sistemul de peste Ocean, acolo unde orele epuizante şi „toceala” au fost înlocuite cu educaţia non-formală

DISTRIBUIȚI

Pentru o carieră de succes, nu sunt suficiente doar notele de zece luate la şcoală. Elevii români îşi dau seama de asta şi sunt tot mai atraşi de sistemul de peste Ocean, acolo unde orele epuizante şi „toceala” au fost înlocuite cu educaţia non-formală. Iar acum, liceenii au şansa să testeze pe pielea lor învăţământul din străinătate, fără să plătească niciun leu! Banii vin din chiar din Statele Unite, care sunt dispuse să le asigure elevilor noştri locul la liceu, cazarea, masa şi transportul. Şi voluntariatul a devenit tot mai popular în rândul tinerilor. Nu doar că dă bine la CV, dar îi şi ajută pe adolescenţi să se pregătească pentru cariera pe care şi-o doresc în viitor.
Sabina este elevă la un liceu de informatică din Capitală, însă are planuri mari. Vrea să studieze şi peste hotare, iar acum are şansa să plece în Statele Unite. Şi nu oricum, ci…pe banii americanilor!
Această tânără a studiat un an, gratuit, la un liceu din New Mexico şi spune că elevii de acolo pun mai mult accentul pe abilităţile practice, decât pe teoria din manuale.
Cei care nu se gândesc, deocamdată, să plece la studii în străinătate, pot aduce chiar ei sistemul internaţional în liceul în care învaţă. Aşa a făcut Alexa, una dintre fondatoarele „The Change Hub”, un proiect unic în ţara noastră.
Pe lângă cursurile non-formale, tinerii liceeni caută şi oportunităţi de voluntariat, care impresionează orice angajator. Aceste două tinere sunt interesate să îi ajute, benevol, pe copiii bolnavi de cancer.
Liceenii care au, însă, planuri şi mai serioase, pot învăţa să devină antreprenori, ca aceste două fete, care au fost şi premiate pentru ideea lor de afacere.
Peste o mie de tineri au participat în acest weekend la târgul de voluntariate şi cursuri pentru adolescenţi.