Pentru localnicii din sud-estul ţării aceste zile sunt crunte. În unele zone, nămeţii depăşesc trei metri, iar oamenii nici măcar nu au putut să iasă din case

DISTRIBUIȚI

Pentru localnicii din sud-estul ţării aceste zile sunt crunte. În unele zone, nămeţii depăşesc trei metri, iar oamenii nici măcar nu au putut să iasă din case. La Vâlcelele, in judeţul Buzău, oamenii abia azi şi-au putut face cărări, după ce viscolul s-a oprit. Cu greu au reuşit să ajungă la animale, la lemne sau la fântână. Acum îşi pregatesc provizii pentru că au aflat că va ninge din nou.

Peisajul ar părea desprins din poveşti, dacă în aceste case nu ar locui oameni… Par să fie blestemaţi că trăiesc în această zonă, pentru că iarnă de iarnă sunt nevoiţi să îndure atâtea probleme. Uliţele sunt pline de nămeţi, gardurile abia se mai vad, iar viscolul a bătătorit zăpada pe geamuri. Crivăţul a adus din câmp tot omătul şi l-a înfăşurat în gospodării de parcă a vrut să le facă în ciudă sătenilor.

Uliţele de la marginea satului nu au fost desfundate până la capăt. Utilajele s-au oprit în muntele de zăpadă de 3 metri, pentru ca nu mai aveau cum să înainteze. Nu mai aveau unde să împingă atâta omăt. Dincolo de munte, 10 case au rămas înghiţite în nămeţi.

Cu troienele până la streşinile caselor, sătenii din Vâlcelele se pregătesc pentru ce e mai rău: a reînceput să ningă şi se tem că acum zăpada îi va îngropa definitiv.