Pentru a trece cu brio peste perioada geroasă ce urmează este nevoie de o dietă adecvată. O alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă echilibrat vin în ajutorul nostru pentru a ne întări sistemul imunitar

DISTRIBUIȚI

Iar pe lângă haine groase, pentru a trece cu brio peste perioada geroasă ce urmează este nevoie de o dietă adaptă. O alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă echilibrat vin în ajutorul nostru pentru a ne întări sistemul imunitar.

Asta înseamnă că cei care se expun în această perioadă mai mult frigului, au nevoie şi de un aport caloric mai mare. Însă asta nu înseamnă că trebuie să exagerăm.

Nutriţioniştii spun că e indicat să consumăm cu 10% mai mult decât în mod obişnuit. Iar românii par să cunoască ce trebuie consumat în zilele reci de iarnă.

Şi bine fac, mai ales pentru întărirea imunităţii. Iar pentru a ne încălzi, după o zi în care ne-am expus mult timp la frig, alimentele calde sunt cea mai bună soluţie.

Aşadar, ceaiurile şi supele sunt cel mai bine venite într-o zi geroasă. Dar când vine vorba de băuturi calde, românii au şi alte preferinţe.

Cumpătarea este de bază atunci când ne dorim să evităm neplăcerile din perioada rece.