Pe o căldură greu de suportat, zeci de mii de credincioşi din Târgovişte au aşteptat cu orele pentru a se închina la moaştele Sfântului Ierarh Nifon

DISTRIBUIȚI

Pe o căldură greu de suportat, zeci de mii de credincioşi din Târgovişte au aşteptat astăzi cu orele pentru a se închina la moaştele Sfântului Ierarh Nifon. Anul acesta se împlinesc 500 de ani de la trecerea în rândul sfinţilor a Patriarhului Constantinopolului, aşa că mai marii bisericii au organizat o procesiune în jurul catedralei. N-au lipsit nici forţele de ordine care s-au asigurat că nu vor exista incidente.

Încercaţi de suferinţă sau împovăraţi de griji şi de boli, dar cu credinţă în suflete. Aşa au ajuns în zi de sărbătoare, peste 20.000 de credincioşi la biserică. Oamenii s-au aşezat liniştiţi la coadă pentru a se închina la moaştele Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti.

Credincioşii n-au ajuns cu mâinile goale la racla cu sfintele moaşte. Şi-au pus toate speranţele că hainele sau lucrurile personale pe care le vor trece peste raclă îi vor scăpa de probleme.

Nici căldura insuportabilă nu i-a oprit pe enoriaşi din drum. Şi-au umplut genţile cu umbrele sau evantaie şi şi-au aşteptat în linişte rândul.

Tot în zi de sărbătoare, Arhiepiscopia Târgoviştei a lansat o aplicaţie pentru telefoane cu sistem de operare Android. Este prima aplicaţie de ştiri religioase din judeţul Dâmboviţa şi a doua din ţară, după cea a Patriarhiei Române.