Pe dealul Patriarhiei a fost slujbă cum nu s-a mai văzut în România! Patriarhul Kirill al Rusiei, împreună cu preafericitul patriarh Daniel au oficiat astăzi sfânta liturghie, spre bucuria miilor de pelerini care au participat la ceremonie

DISTRIBUIȚI

Pe dealul Patriarhiei a fost slujbă cum nu s-a mai văzut în România! Patriarhul Kirill al Rusiei, împreună cu preafericitul patriarh Daniel au oficiat astăzi sfânta liturghie, spre bucuria miilor de pelerini care au participat la ceremonie. La fel ca zilele trecute, oamenii au aşteptat ore în şir la rând pentru a săruta racla cu sfintele moaşte ale cuviosului Dimitrie Cel Nou, Ocrotitorul Bucureştiului. Cei care au vrut să se închine la moaşte înainte de a participa la slujba de la ora 6 s-au aşezat la coadă încă de aseară şi şi-au petrecut noaptea sub cerul liber.

Astăzi, la Patriarhie au fost oficiate slujbe speciale la care au participat şi preafericitul Patriarh Daniel, dar şi Patriarhul Kiril, partiarhul Moscovei şi al întregii Rusii.

Preafericitul patriarh Kiril este primul şef al Bisericii Ortodoxe Ruse care ajunge în România după căderea regimului comunist. El a aterizat aseară pe aeroportul Otopeni cu puţin timp înainte de ora 17 s-a întâlnit cu Preafericitul Patriarh Daniel.

Patriarhul Rusiei a adus în dar un fragment din moaştele sfântului Serafim de Sarov, care vor rămâne la Bucureşti după încheierea pelerinajului