Paştele a fost celebrat şi la Vatican. Suveranul Pontif a rostit celebrul mesaj Urbi et Orbi, către cetate şi către lume

DISTRIBUIȚI

Paştele a fost celebrat şi la Vatican unde suveranul pontif a rostit celebrul mesaj Urbi et Orbi, către cetate şi către lume. De această dată, papa Francisc a făcut apel la pace în OrIentul Mijlociu şi a amintit Siria, pe care a numit-o o ţară martir.

Mii de credincioşi s-au adunat la fel ca în fiecare an de Paşte în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican pentru a asista la momentul în care suveranul pontif rosteşte conform tradiţiei mesajul Urbi et Orbi . Atmosfera a fost una de sărbătoare chiar dacă temele abordate de Papă în predica sa au fost unele pline de suferinţă şi durere.

Suveranul pontif s-a adresat lumii întregi şi a făcut un apel ferm la pace în Orientul Mijlociu. Atacul de ieri din Siria, în care peste 112 oameni au fost ucişi după ce un kamikaze s-a aruncat în aer în timpul unor operaţiuni de evacuare a civililor a fost  amintit de Papa Francisc. El a numit Siria o ţară martir şi s-a rugat lui Dumnezeu pentru pacea şi confortul populaţiei de acolo.

Nu au fost uitate nici conflictele din Sudanul de sud, Irak sau Congo, şeful bisericii catolice îndemnând responsabilii să stopeze traficul de arme şi extinderea conflictelor. Suveranul pontif le-a amintit creştinilor că Isus este alături de fiecare dintre noi şi îi însoţeşte în drumul lor pe toţi care au fost nevoiţi să-şi părăsească ţara sau casa fugind din calea războaielor.

Măsurile de securitate în piaţa Sfântul Petru au fost excepţionale. Papa Francisc a fost încadrat de un dispozitiv masiv de securitate, în timp ce agenţi ai forţelor de ordine au controlat fiecare participant la liturghia de Paşte şi fiecare geantă în parte. În plus, accesul în piaţa Sfântul Petru s-a făcut prin dispozitive de detectare a metalelor, similare celor montate în aeroporturi.