Parlamentarii vor să impoziteze…internetul. Un proiect de lege pentru taxarea persoanelor care îşi găsesc în timpul liber de muncă prin intermediul platformelor online a fost deja votat de senatori şi urmează să intre la vot în Camera Deputaţilor

DISTRIBUIȚI

Parlamentarii vor să impoziteze…internetul. Un proiect de lege pentru taxarea persoanelor care îşi găsesc în timpul liber de muncă prin intermediul platformelor online a fost deja votat de senatori şi urmează să intre la vot în Camera Deputaţilor, for decizional. Sunt vizaţi atât cei care prestează servicii prin intermediul platformelor, cât şi deţinătorii acestora. Specialiştii în domeniu critică această iniţiativă.

Şoferi, zugravi, traducători şi mulţi alţii ar urma să plătească impozit pentru că îşi promovează meseria pe internet, conform iniţiativei legislative. Asta deşi persoanele care activează în cadrul acestor site-uri sunt deja impozitate pentru veniturile realizate.

Specialiştii spun că textul legii este ambiguu.

Sunt vizaţi şi deţinătorii platformelor. Potrivit proiectului, aceste site-uri vor trebui să aibă un departament de suport în România.

Consiliul Concurenţei a trimis un punct de vedere Parlamentului prin care „recomandă ca actuala formă a proiectului legislativ să fie corelată cu reglementările deja existente în fiecare domeniu de activitate.”

Iniţiatorul legii spune că nu îşi doreşte o vânătoare a celor care nu-şi plătesc impozitul, ci doar o reglementare a activităţii pe site-urile care intermediază prestarea de servicii.