Parlamentarii se declară oripilaţi de gesturile de cruzime faţă de animale. Însă, în acelaşi timp, nu sunt de acord ca cei care mutilează fără motiv animalele să fie pedepsiţi

DISTRIBUIȚI

Parlamentarii se declară oripilaţi de gesturile de cruzime faţă de animale. Însă, în acelaşi timp, nu sunt de acord ca cei care mutilează fără motiv animalele să fie pedepsiţi. Astăzi, deputaţii din Comisia de Agricultură au respins proiectul de lege care prevede închisoare de până la şapte ani pentru cei care torturează necuvântătorele. De asemenea, au amânat luarea unei decizii cu privire la folosirea animalelor sălbatice la circ.Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoţional.

MF3-1119

În România anului 2017, în fiecare zi, au loc aproximativ şase cazuri de schingiuire a animalelor. Pe câteva dintre ele le-am arătat şi noi senatorilor şi deputaţilor. S-au declarat surprinşi şi intrigaţi. Şi, în acelaşi timp, au promis că vor adopta o lege care să-i pedepsească pe făptaşi.

ATENȚIE! IMAGINI TERIFIANTE, CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL:

În prima fotografie este o căţeluşă căreia i-a fost tăiat piciorul, i-au fost smulşi dinţii şi, de asemenea, a fost înjughiată şi lovită în cap. În cea de-a doua fotografie este un alt patruped căruia i-a fost tăiat capul cu o sapă.

Cel puţin astăzi, aceste cazuri i-au impresionat numai teoretic pe aleşi. În şedinţa Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor a fost respins amendamentul care prevede închisoare între 2 şi 7 ani pentru persoanele capabile să tortureze necuvântătoarele.

La şedinţă au luat parte şi reprezentanţii mai multor ONG-uri care au încercat să-i convingă pe demnitari că într-o ţară civilizată nici copiii, nici animalele nu suferă.

De asemenea, a fost dezbătut şi proiectul de lege care prevede interzicerea animalelor sălbatice la circ. Reprezentanţii circului Globus au propus totuşi să le fie permis să se folosească de cai şi câini.

Discuţiile pe marginea acestor speţe se vor relua în plenul Camerei Deputaţilor, atunci când se va da şi un vot final. În prezent, cei care fac rău animalelor scapă, în cel mai rău caz, cu o amendă, iar în circurile din ţară, mai puţin în Capitală, oamenii se distrează copios pe seama animalelor.