Părinţii unui bebeluș îi acuză pe medicii de la spitalul din Craiova că le-au deconectat pruncul de la aparate, fără să îi anunţe. Cum se apără cadrele medicale?

DISTRIBUIȚI

Acuzaţii grave ale unor părinţi, la adresa medicilor de la spitalul din Craiova, după ce bebeluşul lor a decedat. Părinţii nou-născutului de numai patru luni susţin că medicii le-au deconectat pruncul de la aparate fără să îi anunţe. Cadrele medicale susţin însă că cel mic a făcut stop cardio-respirator. Mai mult, medicii cred că părinţii l-ar fi neglijat pe micuţ în perioada în care a fost plasat în îngrijire la domiciliu.

Alexandru a ajuns la Spitalul Judeţean din Craiova în urmă cu trei zile, cu grave probleme respiratorii, dar şi alte afecţiuni de sănătate. În cursul zilei de sâmbătă, starea copilului s-a înrăutăţit, iar duminică seara, acesta a făcut stop cardio-repirator şi a decedat, după ce medicii l-au resuscitat timp de mai bine de o oră. În schimb, tatăl copilului crede că medicii l-au deconectat de la aparate fără să le ceară părerea. Mai mult, tatăl a povestit că nimeni nu i-a spus exact din ce cauză a decedat.

Tatăl lui Alexandru nu ştie dacă fiului său i s-au pus diagnostice corecte de-a lungul timpului. Ce îl dereanjează pe bărbat cel mai mult este că medicii nu au comunicat cu familia.

Medicii se apără şi susţin că Alexandru ar fi  făcut stop cardiac, pe fondul unor probleme serioase de sănătate. La acestea s-ar fi adăugat şi problemele de igienă ale micuţului.

Reprezentanţii spitalului spun că pe toată perioada în care micuţul a fost internat, familia a fost informată despre problemele de sănătate ale acestuia.

Tot medicii au fost cei care au anunţat poliţia de acest caz, după ce tatăl copilului ar fi devenit agresiv fizic şi verbal cu personalul de la Terapie Intensivă.

Părinţii lui Alexandru au depus plângere la poliţie împotriva medicilor. Ei susţin că băieţelul lor a murit în urma tratamentului administrat.

Părinţii lui Alexandru vor depune plângere pentru malpraxis şi la Colegiul Medicilor împotriva cadrelor medicale. Bebeluşul de patru luni era singurul copil al familiei.