Pare incredibil, dar avem pensionari mai tineri de 40 de ani! Mulţi dintre ei au găsit o variantă salvatoare ca să rămână cu mai mulţi bani în buzunar

DISTRIBUIȚI

Pare incredibil, dar avem pensionari mai tineri de 40 de ani! Mulţi dintre ei au găsit o variantă salvatoare ca să rămână cu mai mulţi bani în buzunar. S-au reangajat, de multe ori, pe aceleaşi funcţii, aşa că încasează acum şi salariul şi pensia. Sindicaliştii acuză că mulţi dintre cei care au ajuns la venituri colosale ar fi apropiaţi ai ministrului de Interne. Guvernanţii vor să modifice legea astfel încât pensionarii să nu se mai poată angaja în niciun minister. Între timp, sute de cereri de pensionare curg pe bandă rulantă, iar sistemul de apărare devine din ce în ce mai vulnerabil la atacuri împotriva oamenilor legii.

După ce au auzit că, din toamnă, pensiile speciale vor fi plafonate, mulţi funcţionari de sistemul de apărare s-au grăbit să iasă la pensie.

Cei afectaţi de plafonarea pensiilor speciale vor fi, însă, tot cei cu venituri mici, avertizează sindicaliştii.

Unii au găsit, se pare, un tertip ca să primească mai mulţi bani, care, însă, nu va mai funcţiona mult timp de acum încolo, susţin guvernanţii.

Cu reangajări sau fără, cert este că avem puţini lucrători în sistemul de apărare. O problemă care a devenit evidentă după ce, în doar câteva luni, doi poliţişti au fost ucişi la datorie, pentru că erau singuri în post.

La momentul actual, spunea premierul Mihai Tudose, avem nevoie de încă cel puţin 20 de mii de poliţişti.