Parcă s-a dezlănţuit iadul într-un sat din Ialomiţa. Zeci de credincioşi au privit neputincioşi cum biserica la care se închinau zi de zi se face scrum şi pun nenorocirea pe seama unui blestem. Lăcaşul de cult aparţine unor foşti preoţi din sat, tată şi fiu, care au fost caterisiţi în urmă cu şapte ani

DISTRIBUIȚI

Parcă s-a dezlănţuit iadul într-un sat din Ialomiţa. Zeci de credincioşi au privit neputincioşi cum biserica la care se închinau zi de zi se face scrum şi pun nenorocirea pe seama unui blestem. Lăcaşul de cult aparţine unor foşti preoţi din sat, tată şi fiu, care au fost caterisiţi în urmă cu şapte ani. Pentru că mai aveau voie să slujească, cei doi foşti preoţi şi-au ridicat propria biserică în curtea casei, iar o parte dintre localnici i-au urmat. Atât lăcaşul de cult ridicat clandestin cât şi casa foştilor preoţi au ars din temelii.

Aceste imagini au rămas doar în memoria enoriaşilor şi pe casetele camerelor video, pentru că biserica pe care foştii preoţi din sat o ridicaseră în propria lor curte s-a făcut scrum. În urmă cu şapte ani, slujitorii Domnului, tată şi fiu, au fost caterisiţi, după neînţelegeri avute cu mai marii bisericii. N-au renunţat să slujească şi pentru că nu mai aveau parohie, şi-au construit pas cu pas o mică biserică „privată” în curtea casei unde locuiesc alături de familie. Ieri, după slujba ţinută în cinstea Sfântului Dimitrie, cu toţii au plecat la un parastas, în Lehliu.

Speriaţi, sătenii au dat alarma după ce au văzut că o magazie plină cu lemne arde mocnit. Flăcările s-au extins rapid şi la lăcaşul de cult, dar şi la locuinţa familiei. Fumul gros se putea vedea de la câţiva kilometri distanţă.

Şapte autospeciale de intervenţie şi 27 de pompieri au acţionat timp de patru ore pentru a stinge vâlvătaia care a distrut totul în jur. Vestea a picat ca un trăsnet în sat. Oamenii se întreabă acum dacă la mijloc este vorba despre un blestem şi dacă preotul l-a mâniat pe Dumnezeu după ce şi-a ridicat propria biserică. Alţii vorbesc despre o mână criminală care să fi pus focul.

Anchetatorii încearcă acum să stabilească de la ce a pornit vâlvătaia.