Până să-l torni în pahar şi să-l bei, alegerea vinului care-ţi însoţeşte cina sau desertul are câteva reguli de la care e bine să nu te abaţi. Asta ca să fii sigur că faci alegerea potrivită. Citeşte-i mai întâi eticheta ca să vezi indicaţia geografică, soiul folosit, anul recoltei şi categoria de calitate. Apoi, după ce l-ai ales, toarnă-l în paharul potrivit

DISTRIBUIȚI

Până să-l torni în pahar şi să-l bei, alegerea vinului care-ţi însoţeşte cina sau desertul are câteva reguli de la care e bine să nu te abaţi. Asta ca să fii sigur că faci alegerea potrivită. Citeşte-i mai întâi eticheta ca să vezi indicaţia geografică, soiul folosit, anul recoltei şi categoria de calitate. Apoi, după ce l-ai ales, toarnă-l în paharul potrivit. Pentru că fiecărui tip de vin, alb, roşu sau rose i se potriveşte un anume pahar. Cu cât este mai potrivit, cu atât aromele vinului sunt împrăştiate mai bine şi se simt mai intens. Apoi, ai grijă cărui fel de mâncare îl asociezi pentru că inclusiv la supă poţi servi un pahar cu vin.

Eticheta este, în primul rând, cea care vorbeşte prima pentru vinul pe care ai pus mâna.

După ce aţi trecut de această etapă trebuie să ştiţi că temperaturile la care se serveşte vinul diferă în funcţie de tipul acestuia.

Un alt secret ţine de tipulş paharului pe care îl alegeţi.

Apoi, este important să ştiţi cum asociaţi vinurile cu mâncărurile pentru că orice preparat culinar poate fi servit cu un vin alături.

Vinul roşu, în schimb, se asociază cu canea roşie, preparatele ceva mai grele. Vinurile din Italia, acolo unde tradiţia în cultura viţei de vie şi producţia de vinuri este veche şi dezvoltată de-a lungul anilor, sunt o variantă pentru un vin calitativ.

Când alegeţi să cumpăraţi vinul din magazine care nu sunt specializate, uitaţi-vă şi la preţul acestuia de pe raft. Cu cât este mai ieftin, până în 20 de lei, de exemplu, cu atât calitatea acestuia este mai slabă, spun somelierii.