Până în anul 2023 în Capitală va fi gata un nou spital! Anunţul a fost făcut de primarul sectorului 1, care a anunţat că peste 5 ani pe şoseaua Bucureşti-Târgovişte va funcţiona Spitalul de Urgenţă Sfântul Vasile cel Mare, locul în care vor fi relocate Spitalul de Arşi şi Spitalul de Urgenţă Floreasca

DISTRIBUIȚI

Până în anul 2023 în Capitală va fi gata un nou spital! Anunţul a fost făcut de primarul sectorului 1, care a anunţat că peste 5 ani pe şoseaua Bucureşti-Târgovişte va funcţiona Spitalul de Urgenţă Sfântul Vasile cel Mare, locul în care vor fi relocate Spitalul de Arşi şi Săitalul de Urgenţă Floreasca.

Este vorba despre o investiţie de 300 milioane de euro suportată în totalitate de Primăria Sectorului 1.

Construcţia va fi începută în luna octombrie 2019, iar în 2023, atunci când se preconizează a fi gata, va fi preda la cheie spitalul ministerului sănătăţii.

Aici vor fi relocate 3 spitale şi mă refer la Spitalul de Urgenţe Floreasca, Spitalul de Arşi, dar şi Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului.

Noul spital va avea 37 de săli de operaţie, 60 de linii de gardă, o maternitate, două heliporturi şi va fi situat pe un teren de 7,2 hectare.

Spitalul de Urgenţă Sfântul Vasile cel Mare va avea un număr de 1.015 paturi şi alte 100 la primiri urgenţe.

Trebuie să menţionez că în afară de acestă unitate spitalicească, autorităţile vor să construiască şi Spitalul Metropolitan, în zona de nord a capitalei, dar şi alte două unităţi mai mici în sectoarele 3, respectiv 6.