„OZN-uri” în Târgoviște. Două toalete inteligente au ajuns acum şi în parcurile din Târgovişte. Dâmboviţenilor le este teamă să le calce pragul, de frică să nu rămână blocaţi în interior

DISTRIBUIȚI

Te întâmpină cu un salut, te încântă cu muzică şi se igienizează singure. Vorbim despre două toalete inteligente, care au ajuns acum şi în parcurile din Târgovişte. Dâmboviţenii le privesc ca pe nişte OZN-uri şi le este teamă să le calce pragul, de frică să nu rămână blocaţi în interior. Pe de altă parte, de teamă ca nu cumva toaletele să devină casă pentru oamenii străzii, autorităţile au luat decizia de a le închide pe timpul nopţii.

Toaleta mileniului 3 a ajuns şi în Târgovişte. Dâmboviţenii au avut însă ceva de furcă cu minunea care a apărut peste noapte în oraş.

Tehnologia le-a dat ceva bătăi de cap oamenilor care au folosit, pentru prima dată, o toaletă ecologică inteligentă. Domnul din imagini s-a chinuit minute bune să nimerească butonul care deschide uşa.

După ce reuşeşti să pătrunzi în interior însă, eşti întâmpinat de o voce caldă, aer proaspăt, muzică, dar şi de o curăţenie fără cusur.

După fiecare folosire, toaleta se închide preţ de un minut, timp în care se igienizează singură.

În Târgovişte există două astfel de toalete inteligente, în Parcurile Chindiei şi Mitropoliei, iar ideea le surâde localnicilor.

Edilul oraşului spune că are de gând să amplaseze şi alte astfel de toalete în oraş.

Totuşi, primăria Târgovişte plăteşte o chirie lunară de 7.200 de lei pentru cele două toalete inteligente. Spaţiile sunt conectate la GPS pentru ca angajaţii firmei producătoare să fie anunţaţi în orice moment de vreo avarie sau dacă s-au terminat consumabilele. Ca măsură de precauţie, administraţia locală a luat decizia ca toaletele să fie închise pe timpul nopţii, pentru ca acestea să nu devină adăposturi pentru oamenii străzii.