Ortodocşii pe rit vechi sărbătoresc astăzi Crăciunul, aşa că staţiunile de la munte sunt pline de ruşi, ucraineni şi moldoveni puşi pe distracţie

DISTRIBUIȚI

Ortodocşii pe rit vechi sărbătoresc astăzi Crăciunul, aşa că staţiunile de la munte sunt pline de ruşi, ucraineni şi moldoveni puşi pe distracţie! Încă de azi-noapte în restaurante a fost petrecere mare, cu sarmale şi alte bunătăţi tradiţionale româneşti. Iar astăzi, pe lumină, cu toţii au mers pe pârtie. 

La Sinaia, Ajunul Crăciunului pe rit vechi a fost motiv de mare distracţie. Peste 240 de turişti de peste Prut şi-au dat întâlnire la o petrecere de pomină, unde tonul distracţiei a fost dat de Katiusha şi Cazacioc.

Turiştii au dansat până la epuizare, iar în scurtele pauze s-au ospătat cu piftie, caltaboşi şi sarmale.

Pentru bărbaţi, câteva dansatoare din buric au făcut un adevărat spectacol.

Şi copiii au avut parte de o surpriză. Moşul cel darnic a trecut pe la fiecare în parte cu mult aşteptatele cadouri. Iar pentru doamne, focul de artificii a fost cel mai aşteptat moment al serii.

Şi la Slănic Moldova, în Bacău, a fost distracţie mare. Sute de turişti basarabeni au dansat toată noaptea, în tradiţionalele hore româneşti.

Astăzi, toţi aceşti turişti au ieşit pe pârtie, ca să ardă caloriile depuse peste noapte. Mai ales că au avut la dispoziţie un kilometru şi jumătate de pantă numai bună de schiat!

În acest moment, pe pârtie, stratul de zăpadă măsoară 30 de centimetri şi este întreţinut cu ajutorul a trei tunuri.