Organizatorii ceremoniei de învestire a lui Donald Trump au o mare problemă: s-au confruntat până acum doar cu refuzuri din partea artiştilor invitaţi să cânte la eveniment. În schimb, la ceremonia de pe 20 ianuarie, au fost anunţaţi doar muzicieni de mâna a doua

DISTRIBUIȚI

Organizatorii ceremoniei de învestire a lui Donald Trump au o mare problemă – s-au confruntat până acum doar cu refuzuri din partea artiştilor invitaţi să cânte la eveniment. În schimb, la ceremonia de pe 20 ianuarie, au fost anunţaţi doar muzicieni de mâna a doua, prea puţin cunoscuţi. Trump, al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, este unul dintre cei mai controversaţi politicieni din istoria acestei ţări.

La ceremoniile de învestire în funcţia de preşedinte ale lui Barack Obama, vedete una şi una au participat şi cântat la eveniment: Beyonce, Aretha Franklin, Bruce Springsteen sau Stevie Wonder. Însă niciun artist de un asemenea calibru nu şi-a anunţat prezenţa la învestitura lui Donald Trump. El a fost refuzat, pe rând, de Elton John, Celine Dion, Moby, R.Kelly, Justin Timberlake, Andrea Bocelli. Rebecca Ferguson a precizat că va cânta doar dacă va putea interpreta melodia antirasistă „Strange Fruit” a lui Billie Holiday.

Prin urmare, a fost scoasă din ecuaţie. Iar Jennifer Holliday s-a retras de la evenimentul de pe 20 ianuarie, pentru că nu a dorit să îşi supere fanii din comunitatea LGBT.
În schimb, programul ceremoniei de învestire va cuprinde tradiţionala paradă cu orchestre militare şi concerte susţinute de nume mai puţin cunoscute, printre care cântăreţii de country Toby Keith şi Lee Greenwood, dar şi formaţia de rock alternativ Three Doors Down, porecliţi de presa americană „un Nickelback de buget”.
Jon Voight, tatăl Angelinei Jolie, va susţine un discurs, la fel ca însuţi Donald Trump şi ca vicepreşedintele său, Mike Pence.
Trupa de dans Radio City Rockettes nu va fi în formulă completă. Căci mai multe dansatoare boicotează evenimentul. Ele au declarat că au fost „obligate să evolueze pe scenă pentru un monstru”.

În capitală, spectacolul trebuie să continue, în ciuda acestor impedimente. Măsurile de securitate vor fi excepţionale, anunţă poliţia. Repetiţia generală a decurs fără probleme. 250.000 de bilete sunt puse în vânzare pentru evenimentul care va avea loc în parcul naţional din Washington D.C., National Mall.