Oraşul în care poliţiştii rutieri nu mai dau amenzi. Măsura vine după ce oamenii legii au aflat că Guvernul nu le măreşte salariile

DISTRIBUIȚI

Protest fără precedent al poliţiştilor din Craiova! De când Guvernul a decis să nu le mărească salariile, oamenii legii din Dolj au decis să nu mai aplice amenzi şoferilor care încalcă legea. Aceştia vor primi doar avertismente. Liderii de sindicat susţin că poliţiştii aduc lunar la buget peste 20 de milioane de lei din amenzi şi spun că autorităţile ar putea să folosească măcar o parte din aceşti bani şi pentru salariile poliţiştilor.

Măsura vine după ce poliţiştii au aflat că Guvernul nu le măreşte salariile. Aşa că, spune sindicatul poliţiştilor din Dolj, agenţii au venit cu prorpunerea ca orice contravenţie depistată să fie sancţionată doar cu avertisment.

Nu toţi poliţiştii sunt obligaţi să respecte cerinţele sindicatelor. Recomandarea a fost ca fiecare să acţioneze în funcţie de propria conştiinţă.

Protestul legal al poliţiştilor a fost încurajat şi de şoferi.

Vorbitul la telefon în timpul şofatului, nu atrage automat şi o amendă în bani. În funcţie de poliţist, fapta ilegală poate fi trecută cu vederea, sau, cel mult, cu un simplu avertisment verbal.

Reprezentanţii sindicatelor spun că această măsură ar putea atrage şi altele care să îi determine pe guvernanţi să le mărească lefurile. Anul trecut, poliţiştii rutieri din judeţul Dolj au dat peste 70.000 de amenzi şi avertismente şoferilor în trafic.