Operaţiune spectaculoasă de ajutorare a unei nave ce rămăsese blocată între sloiuri pe Dunăre. Un elicopter al M.A.I. a transportat alimente pentru echipajul care îşi epuizase toate resursele.

DISTRIBUIȚI

Operaţiune spectaculoasă de ajutorare a unei nave sub pavilion slovac, ce rămăsese blocată între sloiuri pe Dunăre, în apropiere de Călăraşi. Un elicopter al M.A.I.a transportat alimente pentru echipajul care îşi epuizase toate resursele. 

Din cauza gerului, echipajul a rămas imobilizat mai multe zile în gheaţa care a a blocat braţul Bala. Totuşi, marea problemă a fost că marinariii şi-au epuizat atât resursele de apă, cât şi de alimente, iar la ei se putea ajunge doar pe calea aerului

În urma apelului marinarilor sinistraţi, un elicopter MAI s-a deplasat din Bucureşti la Călăraşi, de unde a preluat alimentele transportate pe stadionul municipal din localitate. Acestea au fost încărcate la bordul aeronavei şi trimise către echipajul rămas imobilizat.

Într-un final, după ce au identificat barja pe Braţul Bala, echipajul elicopterului MI8, sprijinit de pompierii I.S.U. Călăraşi, au reuşit să descarce la bordul ambarcaţiunii toate alimentele, în urma unei acţiuni inedite de coborâre cu troliu.