Olga Tudorache a fost condusă pe ultimul drum. Zeci de oameni care au îndrăgit-o pe marea actriţă şi-au luat astăzi rămas bun de la ea. Foştilor studenţi şi colegi de scenă cu greu le vine să creadă că „mama” lor, aşa cum îi spuneau, nu mai este. Au aplaudat-o minute întregi, pentru ultima oară. Olga Tudorache îşi va dormi somnul de veci la cimitirul Bellu

DISTRIBUIȚI

Olga Tudorache a fost condusă pe ultimul drum. Zeci de oameni care au îndrăgit-o pe marea actriţă şi-au luat astăzi rămas bun de la ea. Foştilor studenţi şi colegi de scenă cu greu le vine să creadă că „mama” lor, aşa cum îi spuneau, nu mai este. Au aplaudat-o minute întregi, pentru ultima oară. Olga Tudorache îşi va dormi somnul de veci la cimitirul Bellu, pe Aleea Artiştilor. Regina Teatrului Românesc a fost înmormântată cu onoruri militare.

Cu lacrimi în ochi, zeci de oameni care au admirat-o pe Olga Tudorache, foşti colegi şi foşti studenţi au luat parte la slujba de înmormântare, de la Biserica Kreţulescu. Au aprins o lumânare şi s-au rugat pentru sufletul actriţei. Marian Râlea, Oana Pellea, George Ivaşcu sau Carmen Tănase sunt doar câţia dintre actorii care regretă plecarea „Marii Doamne a Teatrului Românesc” şi care astăzi i-au adus un ultim omagiu.

Olga Tudorache a format generaţii de actori, în anii în care a fost profesor universitar. A fost ca o „mamă” pentru toţi studenţii.

Înmărmurit de durere, fiul marii actriţe a stat în permanenţă la căpătâiul mamei. La ceremonie a luat parte şi Principele Radu. La ieşirea din biserică, Olga Tudorache a fost aplaudată minute întregi de către cei prezenţi.

Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus în cavoul familiei de pe Aleea Artiştilor, de la Cimitirul Bellu. Actriţa a fost înmormântată cu onoruri militare.

Olga Tudorache s-a stins pe patul de spital, la vârsta de 88 de ani. A jucat în zeci de filme şi a interpretat peste 70 de personaje în teatru. A primit trei premii de la Uniunea Teatrală din România, iar în anul 2001 a fost decorată de Preşedintele României de atunci cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer.