Odată cu vacanţa de Paşte, a început şi aglomeraţia din punctele de trecere a frontierei. În timp ce unii români se întorc din străinătate, alţii s-au urcat în maşini şi au plecat pentru câteva zile în concediu

DISTRIBUIȚI

A început vacanţa de Paşte, iar odată cu ea a început şi forfota din punctele de trecere a frontierei. În timp ce unii români se întorc din străinătate cu bani şi daruri la familie, alţii s-au urcat în maşini şi au plecat pentru câteva zile în concediu în străinătate. Numărul celor care au trecut frontiera în ultimele 24 de ore a crescut cu 70%, comparativ cu o zi obişnuită. Surprinzător, totuşi, este că nu s-au mai format cozi întinse pe kilometri, aşa cum ne-am obişnuit din anii trecuţi.

Potrivit poliţiei de frontieră, în ultimele 24 de ore, peste 200.000 de persoane au trecut graniţa, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire.

Un flux foarte mare de maşini a fost înregistrat la graniţa cu Bulgaria.

Mulţi dintre şoferi spun că anul trecut agloemraţia din vama giurgiu se producea din cauza podului aflat în construcţii. Anul acesta, cea care a produs câteva probleme a fost vinieta de călătorie pe drumurile din Bulgaria, care începând cu acest an, se poate achiziţiona doar de la ghişeele din punctul de frontieră. Miercuri, spre exemplu, la vama Giurgiu s-a stat la coadă chiar şi 130 de minute.

La fel şi în vămile din vest, unde români din întreaga europa s-au întors înainte de Paşte acasă la familii.

Oamenii au fost suprinşi că nu au fost nevoiţi să aştepte mult la coadă.

Pentru a evita cozile, poliţia de frontieră a luat măsuri şi a suplimentat personalul.

De asemenea, oamenii au la dispoziţie şi o aplicaţie prin care să afle care este situaţia în toate punctele de frontieră.

Ministrul de interne, Carmen Dan, a fost în vizită astăzi la punctul de frontieră Nădlac pentru a verifica situaţia de acolo.

De asemenea, ministrul a cerut autorităţilor ungare înţelegere şi să se mobilizeze la frontiera din România, după ce în ultimele zile s-au format cozi la intrarea în ţară.