Oamenii legii au descins în acestă dimineaţă la spitalul Marie Curie, dar și la locuința medicului Gheorghe Burnei. Reputatul chirurg este acuzat de luare de mită

DISTRIBUIȚI

E cutremur în sistemul medical românesc. Profesori renumiţi cad pe capete şi se împiedică pe scările Parchetului sau ale DNA-ului.  Ultimul luat în vizor este celebrul chirurg ortoped Gheorghe Burnei. Azi dimineaţă nici nu se luminase bine de ziuă când procurorii anticorupţie l-au luat din pat şi l-au pus să asiste la percheziţiile de la el de acasă şi de la spitalul Marie Curie.  Reputatul chirurg este acuzat de luare de mită. Surse din cadrul anchetei spun că operaţiile sale „costau” chiar şi o mie de euro. Cocoşaţi de disperare şi înnebuniţi să-şi vadă copiii mergând din nou, părinţii se împrumutau şi îi plăteau doctorului.

Oamenii legii au descins în acestă dimineaţă la 5 locaţii în dosarul în care principalul suspect este medicul Gheorghe Burnei. anchetatorii au căutat probe care îl inculpă pe chirurg în 3 case ale acestuia dar şi la o clinică privată şi la spitalul Marie Curie. Gheorghe Burnei a asistat la toate percheziţiile alături de poliţişti şi procurori, conform procedurilor legale.

Purtătorul de cuvânt de la Marie Curie a declarat că anchetatorii au audiat 2 asistenţi din echipa chirurgului.

Gheorghe Burnei trebuia să fie astăzi de gardă la Marie Curie iar un coleg a preluat tura sa. chirurgul a ajuns însă câteva ore mai târziu la uitatea medicală însoţit de anchetatori şi în calitate de suspect. Purtătorul spitalului a declarat că nu cunoaşte să fi fost probleme în cazurile tratate de chirurg.

După percheziţii oamenii legii au adus la Parchetul Capitalei documente, şi mai multe calculatoare care urmează să fie analizate de anchetatori şi vor constitui probe importante în această anchetă în care profesorul este acuzat printre altele că lua bani pacienţilor pentru a fi operaţi.