O văduvă îndurerată îi acuză pe medicii din Huedin de malpraxis, după ce soţul ei în vârstă de doar 51 de ani a murit la doar câteva ore după ce a fost consultat. Medicii care l-au evaluat au garantat pentru starea lui bună de sănătate. Acum, familia bărbatului este hotărâtă să-şi caute dreptatea în justiţie

DISTRIBUIȚI

O văduvă îndurerată îi acuză pe medicii din Huedin de malpraxis, după ce soţul ei în vârstă de doar 51 de ani a murit la doar câteva ore după ce a fost consultat. Medicii care l-au evaluat au garantat pentru starea lui bună de sănătate. Acum, familia bărbatului este hotărâtă să-şi caute dreptatea în justiţie.

Spune o femeie din comuna clujeană Călăţele. Ea şi-a pierdut soţul, care avea doar 51 de ani, iar în urma lui au rămas doi copii orfani, unul în clasa a 12-a şi altul în cşasa a 9-a. Necazul a început săptămâna trecută când soţul ei se simţea rău.

Fiica lui susţine că medicii i-au pus tatălui său o perfuzie, apoi l-au lăsat acasă fără nicio recomandare de tratament.

Familia s-a întors la miezul nopţii acasă. Clujeanu a acuzat în continuare dureri, dar spre dimineaţă părea să se simtă mai bine. După două ore, însă, bărbatul a murit.

Medicii legişti le-ar fi spus membrilor familiei că decesul a survenit ca urmare a unor probleme cardiace, nedepistate însă la spitalul din Huedin.

Soţia îndurerată se gândeşte acum la cei doi copii ai săi şi la greutăţile care vin. Indignată de modul în care şi-a pierdut partenerul de viaţă, aceasta spune că vinovaţii pentru această situaţie trebuie să plătească.

Autorităţile îşi fac propriile anchete, familia rămâne cu durerea şi cu speranţa că o instanţă de judecată va scoate la iveală eventuale neglijenţe ale medicilor de la Spitalul Huedin.

La acelaşi spital, luna trecută, o femeie care s-a dus la morgă să ridice cadavrul mamei sale a avut un şoc. Bătrâna arăta ca o mumie în coşciug, cu un scutec învelit în jurul capului şi cu nasul strivit. În acel caz ŞAPTE angajaţi ai unităţii medicale au fost sancţionaţi disciplinar, de la portar până la bracardieri, infirmiere şi asistente