O tânără din Constanța, însărcinată în luna a 9-a, a născut în șenilată. Femeia a fost preluată pentru a fi dusă la o unitate medicală, însă bebeluşul nu a mai avut răbdare şi a venit pe lume în utilajul de deszăpezire

DISTRIBUIȚI

La Constanţa codul portocaliu nu a adus numai zăpadă, ci şi bebeluşi. O tânără din comuna Adamclisi, însărcinată în luna a 9-a, i-a venit sorocul să nască puţin înainte de miezul nopţii. Cum judeţul a fsot paralizat de zăpadă, femeia a fost preluată cu o şenilată pentru a fi dusă la o unitate medicală, însă bebeluşul nu a mai avut răbdare şi a venit pe lume în utilajul de deszăpezire.

A fost o noapte plină  pentru angajaţii de la drumuri judeţene şi pompierii constănţeni. Pe langa drumurile pe care le-au deszăpezit şi oamenii pe care i-au scos din nămeţi, au avut parte şi de o misiune mai puţin obişnuită. Au ajutat o tânără de 21 de ani să aducă pe lume un băieţel, însă nu oricum, ci într-o şenilată…

Cei din utilajul au ţinut continuu legătura prin telefon cu un medic coordonator. Iar misiunea s-a încheiat cu succes.

O altă tânără, şi ea însărcinată, a fost dusă la centrul de permanenţă din Băneasa şi lăsată în grija medicilor de acolo. Şi nu au fost singurele cazuri la care au intervenit pompierii sau drumarii. La Cumpăna, militarii au mers cu două maşini şi au preluat o gravidă, un bărbat care îşi luxase braţul, dar şi un copil de doar 3 ani.

În cele din urmă, cu toţii au ajuns cu bine la spitalul judeţean Constanţa.

Alte zeci de persoane, femei în vârstă şi şoferi care s-au aventurat la drum au fost salvati din nămeţi de drumari.

Unii au fost gazduiti de hotelurile din apropiere, altii s-au intors la casele lor.

Şi din păcate veştile nu sunt bune deloc. Deşi judeţul Constanţa a iesit de sub cod portocaliu în această dimineaţă, vremea va continua să fie rea.