O româncă ar putea deveni prima doamnă a Cataloniei. Marcela Topor, originară din Vaslui, este soţia liderului separatist Carles Puigdemont

DISTRIBUIȚI

O româncă ar putea deveni prima doamnă a Cataloniei. Marcela Topor, originară din Vaslui, este soţia liderului separatist Carles Puigdemont. ,,Regina independenţei”, cum este supranumită de presa catalană, Marcela este o fostă jurnalistă în vârstă de 41 de ani. Carles Puigdemont şi frumoasa româncă s-au căsătorit încă din 1998 şi au împreună două fetiţe.

Carles Puigdemont şi Marcela Topor s-au cunsocut în 1996, când românca studia la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

În cel de-al doilea an de facultate, Marcela era membră a trupei Teatrului Ludic de la Iaşi şi participa la diverse festivaluri internaţionale. În oraşul catalan Girona, tânăra actriţă l-a întâlnit pe Carles Puigdemont, directorul căminului cultural care găzduia evenimentul şi căruia avea să-i dăruiască două fetiţe.

În prezent, Marcela Topor este realizatoare de interviuri în limba engleză la o publicaţie online fondată de soţul ei.

Cei doi formează un cuplu unit, iar Marcela îl susţine pe soţul ei în activitatea politică. Întrebată cum face faţă criticilor care îi înconjoară, Marcela Topor a spus că nu e interesată de ce spun gurile rele.

În 2016, Marcela Topor a scris despre victoria blocului pro-independenţă în Parlamentul Catalan.