O perie care înregistrează ruperea firelor de păr și televizoare care au doar 2,5 milimetri grosime. Sunt doar câteva dintre noutățile prezentate la târgul CES din Las Vegas

DISTRIBUIȚI

Târgul CES din Las Vegas şi-a deschis porţile pentru toţi pasionaţii de gadget-uri din lumea întreagă. Ca în fiecare an, la început de ianurie aici vin toţi marii producători din lume cu inovaţii tehnologice performante şi spun ei, utile omului modern. O perie care înregistrează ruperea firelor de păr, motoare care însufleţesc jucăriile lego, un laptop cu ecran curbat sau televizoare care au doar 2,5 milimetri grosime sunt doar câteva dintre minunile prezentate la CES.

Peria inteligentă prezentată de cei de la L Oreal are inclus un microfon care înregistrează sunetul pe care îl fac firele de păr care se rup în timpul periatului. Tot ea îi spune posesoarei dacă pieptănatul este făcut corect sau dimpotrivă, este prea energic. Reprezentanţii gigantului francez spun că au fost surprinşi să vadă cât de multe femei sunt preocupate de ruperea firelor de păr, aşa că peria în cauză vine în întâmpinarea lor.

Însă preţul anunţat nu este unul de neglijat – aproximativ 160 de dolari veţi plăti pentru a primi indicaţii şi analize de la peria de păr.

Trecând la capitolul electronice nu putem să nu remarcăm apariţia primului laptop cu ecran curbat din lume. Cei de la Acer au venit la Las Vegas cu Predator 21x, un dispozitiv despre care fabricanţii spun că reuneşte tot ce şi-ar putea dori un consumator de la un laptop – preţul însă poate tăia elanul pasionaţilor – aproximativ 9000 de dolari va trebui să scoateţi din buzunar pentru gadget ul avangardist.

În schimb în materie de televizoare, cei de la LG au venit cu o inovaţie remarcabilă – televizorul cu ecran de 2,5 mm. Toate componentele aflate în mod normal în spatele ecranului au fost mutate de acolo în sound-bar-ul din dotarea fiecărui televizor. Un astfel de aparat poate fi fixat pe perete cu ajutorul magneţilor.

Tot la CES, copiii au parte de inovaţii pe măsura pretenţiilor lor. Pasionaţii de LEGO vor avea la dispoziţie din a doua jumătate a anului un motor care practic va da viaţă jucăriilor pe care cei mici le-au construit deja…De acum roboţii, prinţesele sau eroii ninja de la Lego se vor mişca după cum îi va acţiona mecanismul propus la CES. Iar pentru cei şi mai mici, producătorul de echipamente pentru copii, Fisher Price propune o bicicletă care nu doar că -i va pune pe micii utilizatori la treabă , dar îi va şi educa deopotrivă. Aproximativ 160 de dolari costă minunea care va da deoparte sedentarismul care vine în mod normal la pachet cu utilizarea telefoanelor sau a tabletelor

Nu putem să nu observăm prezenţa la CES a robotului MORO…. ştie să ocolească obstacolele, poate alege marfa de pe rafturile supermarket-urilor sau poate aduce posesorului orice aliment indicat din frigider. Ca să aveţi un astfel de ajutor veţi plăti nu mai puţin de 30000 de euro.

Iar o dronă deşteaptă este prezentată de fabricanţi ca fiind inovaţia perfectă în materie de tehnologie 5 G.

Aşadar, la CES puteţi găsi ceea ce nici n-aţi visat…o condiţie însă este să aveţi răbdare să intraţi în posesia gadget urilor prezentate, pentru că multe vor intra în procesul de fabricaţie abia peste câteva luni sau chiar un an…O altă condiţie ar fi aceea să economisişi din timp, pentru că performanţa costă bani. Şi nu puţini…Târgul din Las Vegas ăşi va închide porţile pe 8 ianuarie.