O operaţiune simplă, dar de care depinde viaţa pasagerilor din avioane. Vorbim despre degivrare, motivul pentru care multe avioane au înregistrat întârzieri zilele acestea

DISTRIBUIȚI

O operaţiune simplă, dar de care depinde viaţa pasagerilor din avioane. Vorbim despre degivrare, motivul pentru care multe avioane au înregistrat întârzieri zilele acestea. Totuşi, puţin ştiu că fiecare aeronavă care decolează pe frig extrem trebuie curăţată de gheaţa, pentru că în caz contrar există chiar riscul producerii unei nenorociri.

Ora 6:30 pe aeroportul Otopeni. O aeronavă cu destinaţia Roma era pregătită să decoleze însă, ca de fiecare dată când pe aripile şi pe coada aeronavei se depune strat de gheaţă, comandamentul are o misiune importantă. Pilotul a cerut începerea operaţiunii de degivrare a aeronavei pentru a se asigura că pasagerii vor zbura în siguranţă.

Fiecare avion care decolează când este ger sau viscol trebuie bine curăţt de gheaţă, iar pentru asta, sute de litri dintr-o substanţă specială se pulverizează pe aeronavă. Totul poate să dureze între 3 minute şi o oră, în funcţie de temperatura de afară şi de dimensiunile aeronavei.

De multe ori se întâmplă ca degivrarea să producă întârzierea cursei, însă liniile aeriene nu au de ales. Întotdeauna, siguranţa pasagerilor este pusă mai presus decât respectarea orarului sau evitarea întârzierilor.