O nouă amânare pentru trenul Gara de Nord – Aeroport Otopeni. Nici anul acesta şi nici anul viitor nu se va putea ajunge cu trenul din oraş la aeroport. Potrivit noului termen, cei 2 kilometri de cale ferată vor fi gata abia peste 2 ani. Nici cu metroul nu sunt şanse să circulăm prea curând. Cel mai devreme, magistrala 6, care leagă Gara de Nord de aeroport ar putea fi gata… în 2023

DISTRIBUIȚI

O nouă amânare pentru trenul Gara de Nord – Aeroport Otopeni. Nici anul acesta şi nici anul viitor nu se va putea ajunge cu trenul din oraş la aeroport. Potrivit noului termen, cei 2 kilometri de cale ferată vor fi gata abia peste 2 ani. Nici cu metroul nu sunt şanse să circulăm prea curând. Cel mai devreme, magistrala 6, care leagă Gara de Nord de aeroport ar putea fi gata… în 2023.

Linia de tren care duce din Gara de Nord a Capitalei la aeroport le dă mari bătăi de cap şefilor de la Transporturi. Potrivit primelor promisiuni, această cale ferată trebuia să fie gata anul acesta. Planurile s-au tot schimbat, însă, iar acum nu vom putea circula cu trenul până la Aeroportul Otopeni mai devreme de… 2020.

Trenul ar trebui să facă 18 minute din Gara de Nord până la Aeroport, iar costurile pentru realizarea proiectului sunt estimate la aproximativ 100 milioane de euro.

Ca alternativă pentru cei care vor să ajungă din oraş la aeroport ar mai fi trebuit să fie şi…metroul.

În tot acest timp, oamenii sunt nevoiţi să plătească mai mult pentru acelaşi traseu alegând să meargă cu taxiul sau cu maşina proprie.

Amânările au devenit o obişnuinţă atunci când vorbim despre transportul public. Cel mai bun exemplu este finalizarea metroului din Drumul Taberei, care ar fi trebuit să fie gata încă din 2015, însă anul acesta a fost amânată din nou. Potrivit unui document oficial din ministerul Trasporturilor, pe acestă magistrală se va putea circula abia din… 2019.