O monedă din aur care cântăreşte 100 de kilograme, a fost furată dintr-un muzeu din Berlin. Aceasta costă aproximativ patru milioane de euro şi a fost turnată în Canada, iar pe una dintre feţe este înfăţişată Regina Elisabeta a doua a Marii Britanii

DISTRIBUIȚI

O monedă din aur care cântăreşte 100 de kilograme, a fost furată dintr-un muzeu din Berlin. Aceasta costă aproximativ patru milioane de euro şi a fost turnată în Canada, iar pe una dintre feţe este înfăţişată Regina Elisabeta a doua a Marii Britanii.

Jaf la Muzeul Bode din capitala Germaniei. Această monedă imensă, denumită „Big Maple Leaf” – în traducere, „frunza mare de arţar” – a fost furată de o bandă de hoţi. Aceştia au pătruns în muzeu printr-o fereastră aflată în spatele clădirii, folosind… o scară.

Însă experţii spun că valoarea obiectului, dacă ar fi scos la licitaţie, ar ajunge până la 3 milioane 700 de mii de euro. Moneda are un diametru de peste jumătate de metru şi o grosime de trei centimetri. Ea este înscrisă în Cartea Recordurilor Mondiale Guinness pentru puritatea „nemaîntâlnită” a aurului din care este făcută. Moneda a fost bătută în 2007 de Monetăria Regală a Canadei. Din 2010 a fost expusă la Muzeul Bode, într-o casetă din geam securizat, dar asta nu i-a oprit pe hoţi să o fure.