O întreagă comună din Dâmboviţa este terorizată de zile bune de un urs care coboară de pe munte după mâncare. După ce în urmă cu două zile animalul a ucis un câine şi a rănit grav un altul, sălbăticiunea a atacat din nou noaptea trecută într-o gospodărie din comuna Gura Foii

DISTRIBUIȚI

O întreagă comună din Dâmboviţa este terorizată de zile bune de un urs care coboară de pe munte după mâncare. După ce în urmă cu două zile animalul a ucis un câine şi a rănit grav un altul, sălbăticiunea a atacat din nou noaptea trecută într-o gospodărie din comuna Gura Foii. Victimă i-a căzut tot un patruped, care n-a mai avut nicio şansă. Oamenii se tem să mai iasă din casă în propriile curţi, iar oficialii şi vânătorii cred că singura soluţie este impuşcarea ursului. Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.

În Gura Foii s-a dat alarma pentru a doua noapte la rând. În jurul orei patru, ursul care terorizează comuna de zile bune a mai făcut o victimă. Sălbăticiunea a atacat un câine, într-o gospodărie. Stăpâna lui a auzit zomotele puternice, dar nu a putut să salveze patrupedul.

După ce şi-a sfâşiat prada, ursul a plecat cu tot cu patruped înapoi, în pădure.

În urmă cu două zile, ursul a mai atacat doi câini, tot în comuna Gura Foii. Unul dintre ei a fost salvat la timp de stăpân, din ghearele ursului. Cel de-al doilea câine n-a mai avut nicio şansă.

Oficialii din Dâmboviţa, dar şi vânătorii cred că singura soluţie este împuşcarea animalului sălbatic.

Decizia stă acum în mâinile ministrului Mediului.