O iapă gestantă a fost sfâşiată de maidanezi, după ce stăpânul ei a legat-o cu o frânghie, de un copac. S-a întâmplat la doar câţiva kilometri de Capitală

DISTRIBUIȚI

17 căprioare au fost găsite moarte pe un teren agricol din Arad. Animalele ar fi fost otrăvite cu pesticid. Cel puţin asta bănuiesc atât poliţiştii, cât şi inspectorii DSVSA, care au găsit pe suprafaţa unde zăceau animalele moarte o subsanţă pe care fermierii o folosesc împotriva şobolanilor. Scene desprinse parcă din filmele de groază au fost suprinse astăzi şi în apropiere de Capitală. Oamenii legii au fost anunţati că o iapă gestantă a fost sfâşiată de maidanezi, după ce stăpânul ei a legat-o cu o frânghie, de un copac. Vă avertizăm că urmează detalii şi imagini care vă pot afecta emoţional.

Cele 17 căprioare au fost găsite moarte pe un teren agricol de pe raza localităţii Turnu. Un paznic a văzut cadavrele animalelor şi a anunţat autorităţile.

La faţa locului s-au deplasat atât inspectorii sanitar-veterinari, cât şi inspectorii de mediu, iar autorităţile cred că animalele au fost otrăvite.

Poliţiştii au intrat şi ei pe fir şi au adunat probe de la faţa locului. Tot aceştia, spun inspectorii sanitar veterinari, trebuie să solicite inspectorilor DSVSA efectuarea necropsiilor.

În urma cu câteva luni, tot  pe raza oraşului Pecica au mai fost găsite încă 5 căprioare otrăvite, iar în 2012, în altă zonă a judeţului Arad au murit, tot prin otrăvire, peste 200 de căprioare, dar şi alte animale sălbatice. Deşi autorităţile au deschis atunci trei dosare penale, nimeni nu a fost pedepsit pentru moartea animalelor.

Un alt caz scandalos a intrat în atenţia autorităţilor, de această dată, în apropiere de Capitală. O iapă a fost legată cu o funie de un copac, apoi a fost lăsată să moară pe un drum din Cornetu. Iapa era gestantă iar medicul veterinar spune că animalul nu a reuşit să aducă mânzul pe lume, din cauza legăturilor mult prea strânse. Şocant este şi faptul că atât mânzul cât şi iapa au fost sfâşiaţi de câinii maidanezi din zonă. Cadavrele celor două animale stau de trei zile în mijlocul drumului. Astăzi însă cazul a fost semnalat autorităţilor, iar poliţiştii şi criminaliştii au ridicat probe de la faţa locului. Se pare că animalul a aprţinut unui prahovean care a vândut iapa unui rom din Cornetu. În lipsa unei legislaţii clare, persoana care a lăsat calul să moară va scăpa cel mult cu o amendă.