O fetiţă un an şi jumătate şi bunica ei au murit strivite de un camion plin cu pietriş. Se plimbau pe marginea unui drum din Salonta, când basculanta s-a răsturnat într-o curbă, direct peste ele

DISTRIBUIȚI

O fetiţă un an şi jumătate şi bunica ei de 57 de ani au murit strivite de un camion plin cu pietriş. Se plimbau pe marginea unui drum din Salonta, când basculanta s-a răsturnat într-o curbă, direct peste ele. Martorii şi poliţiştii spun că şoferul este de vină, că mergea cu viteză, dar primarul localităţii dă vina şi pe cei de la CNADNR, care nu au făcut până acum o centură ocolitoare. În aceste condiţii, toate tirurile şi maşinile de mare tonaj sunt obligate să circule prin oraş. Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.

Accidentul s-a petrecut în această dimineaţă, pe o stradă din localitatea bihoreană Salonta. Bunica îşi scosese la plimbare nepoţica, fără să ştie că acela va fi ultimul lor drum. O basculantă cu 40 de tone de pietriş s-a răsturnat peste ele.

Toată încărcătura s-a împrăştiat şi le-a acoperit ca într-un mormânt pe bunică şi pe fetiţă. Imediat, cineva a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor.

Alte victime nu au mai fost, dar chiar şi aşa, tragedia este una uriaşă. Localnicii din Salonta spun că astfel de accidente au loc des în zonă.

Primarul oraşului dă vina pe cei de la CNADNR.

Şoferului autobasculantei, un bărbat în vârstă de 36 de ani din Cîlnic, judeţul Alba, s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă.