O fetiţă de opt ani din Prahova a reuşit să scape de bătăile primite acasă, ajutată de prietena ei cea mai bună. Aceasta i-a filmat rănile şi a supus-o chiar şi unui interogatoriu, ca un adevărat anchetator

DISTRIBUIȚI

O fetiţă de opt ani din Prahova a reuşit să scape de bătăile primite acasă ajutată de prietena ei cea mai bună. Aceasta i-a filmat rănile şi a supus-o chiar şi unui interogatoriu, ca un adevărat anchetator. Imaginile care, vă atenţionez, vă pot afecta emoţional au ajuns pe o reţea de socializare, iar cei de la Protecţia copilului s-au sesizat şi au luat-o pe minoră din casa în care aceasta locuia cu mama şi bunica ei. Pusă în faţa faptului împlinit, mama fetiţei dă vina pe bunică.

Deşi are doar opt ani, fetiţa care îşi filmează prietena înţelege prin ce chin trece aceasta acasă. Îi pune întrebări copilei maltratate şi reuşeşte astfel să strângă suficiente dovezi. La un moment dat, micuţa plină de vânătăi spune că ar vrea să fie luată de lângă mama violentă. Imaginile, care au circulat în spaţiul public, au ajuns rapid şi la cei de la Protecţia Copilului.

Chiar dacă fetiţa nu mai avea urme de bătaie, autorităţile au decis că micuţa nu mai poate rămâne în casa din Pietroşani şi au dus-o într-un centru de plasament. Mama copilei, o tânăra de 26 de ani, dă vina pe bunica fetei.

Mama acuzată de violenţă a fost până la urmă de acord ca micuţa să fie dusă într-un centru de plasament şi spune că în momentul în care fata va împlini 18 ani o va lua din nou acasă. În grija ei a rămas acum cel de-al doilea copil, un băieţel de opt luni. Autorităţile spun însă că vor monitoriza în continuare familia.

Ancheta socială a scos la iveală şi faptul că fetiţa nu mai mergea la şcoală de mai bine de un an.

Femeia s-a ales acum cu dosar penal pentru violenţă, iar fata de 8 ani ar putea ajunge în grija unui asistent maternal.