O fetiţă de numai trei luni a ajuns in aceasta dimineata la Spitalul Judetean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani, cu o lovitura in frunte. Din primele informaţii, se pare că tatăl şi-ar fi agresat propriul copil

DISTRIBUIȚI

O fetiţă de numai trei luni a ajuns in aceasta dimineata la Spitalul Judetean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani, cu o lovitura in frunte. Din primele informaţii, se pare că tatăl şi-ar fi agresat propriul copil. Imediat o echipă de la Protecţia Copilului Vrancea s-a autosesizat, s-a deplasat la spital pentru a sta de vorba cu medicii, după care aceeasi echipa a facut o vizită la domicilul parintilor. 

Familia Măzăreanu are 6 copii şi locuieşte într-un cămin de nefamilişti, în condiţii deplorabile. Mezina este o fetiţă de doar 3 luni. Vecinii spun că s-a născut înainte de termen, din cauză că mama a fost bătută de soţul ei pe tot timpul sarcinii. Şi poate că tocmai din această cauză are mereu probleme de sănătate şi e ţinută numai prin spital. Aseară, abia o aduse mama ei acasă, când tatăl, nervos şi băut, a lovit căruciorul în care se afla copila. În cadere, ea micuta s-a lovit cu fruntea de calorifer.

Fetiţa a fost internată la secţia de Chirurgie Infantilă, cu diagnosticul de policontuzie prin agresiune, traumatism cranian acut, hematom frontal drept.

Conform protocolului, medicii au anunţat cazul la Direcţia Pentru Protecţia Copilului Vrancea. Inspectorii au declanşat imediat o anchetă şi au decis să îi ia de acasă pe ceilalţi cinci copii ai familiei Măzăreanu. Toţi au fost deja internaţi la Centrul de Primire Minori din Focşani, unde vor sta până la finalizarea cercetărilor.

Bărbatul acuzat că şi-a lovit fiica nu este la prima abatere. El a mai fost condamnat pentru violenţă, iar acum vecinii se tem de ce e mai rău. Ei spun că de când i-au fost luaţi copiii, umblă cu un cuţit la el şi ameninţă că se va răzbuna.