O femeie bolnavă îi cere preşedintelui ţării să o eutanasieze, pentru că nu mai vrea să fie o povară pentru familie. Femeia nu poate beneficia de un însoţitor, aşa că soţul ei şi-a abandonat serviciul şi are grijă de ea

DISTRIBUIȚI

Caz incredibil la Constanţa. Vă avertizăm că urmează informaţii şi imagini care vă pot afecta emoţional. O femeie bolnavă îi cere preşedintelui ţării să o eutanasieze, pentru că nu mai vrea să fie o povară pentru familie. Autorităţile nu pot face prea multe pentru ea, deşi recunosc faptul că afecţiunile de care suferă de peste 20 de ani nu au dat semne de îmbunătăţire. Femeia nu poate beneficia de un însoţitor, aşa că soţul ei şi-a abandonat serviciul şi are grijă de ea, iar banii primiţi de la stat nu le ajung nici măcar pentru tratament şi nici pentru hrana zilnică.

Sunt cuvintele încărcate de durere ale unei femei de 54 de ani din Constanţa. Este imobilizată la pat de mai bine de un an, cu handicap încadrat în gradul 1, epilepsie şi alte afecţiuni grave recunoscute de medici. Greu încercată de viaţă, femeia este pusă la zid şi de autorităţi. Se află la mila specialiştilor Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap care, după ce i-au revizuit certificatului, au decis să femeia nu poate beneficia de însoţitor.

Soţul femeii este cel care o spală, o hrăneşte, o îmbracă şi îi veghează somnul, căci în orice moment, femeia poate face o criză. Iar autorităţile dau vina pe birocraţie.

Soţul femeii a contestat rezultatul Comisiei de Evaluare.

În tot acest timp, oamenii se descurcă cum pot, cu venitul femeii care nu depăşeşte 340 de lei şi cu ajutorul copiilor plecaţi în străinătate la muncă. Pentru că femeia nu se poate descurca singură, soţul ei a renunţat la locul de muncă.