O familie cu opt copii se luptă să supravieţuiască de la o zi la alta. Părinţii fac eforturi mari ca să aibă ce pune pe masă în fiecare zi, iar casa în care locuiesc stă să se prăbuşească

DISTRIBUIȚI

O familie cu opt copii din comuna vrânceană Vidra se luptă să supravieţuiască de la o zi la alta. Părinţii fac eforturi mari ca să aibă ce pune pe masă în fiecare zi. Şi, de parcă traiul la limita supravieţuirii n-ar fi fost de ajuns, casa în care locuiesc cele zece suflete stă să se prăbuşească. Tot ce îşi doresc acum cei doi părinţi este un cămin pentru copiii lor, dar şi câte o masă caldă. Un om cu suflet mare este pe cale să le îndeplinească visul. A început să construiască o casă pentru familia greu încercată, dar nu poate să acopere singur toate costurile. Însă dumneavoastră îl puteţi ajuta.

Cornelia şi Ion îşi duc traiul, alături de cei 8 copii, într-o căsuţă care stă să cadă pe ei. Cel mai mic a împlinit de curând şase luni, iar cel mai mare are deja 16 ani. Cu toţii dorm în două cămăruţe ticsite de haine şi mobilier.

Mama trece printr-o adevărată aventură, zi de zi. Trebuie să hrănească opt suflete şi să îi pregătească pe cei mari pentru şcoală. Femeia mărturiseşte cu durere în glas că sunt zile în care cei mici nu au ce mânca.

Cu toţii supravieţuiesc din alocaţiile celor mici şi ajutorul social primit de la primărie. Din când în când, tatăl munceşte cu ziua în sat şi din cei 30 de lei câştigaţi pentru câteva ore bune de muncă reuşeşte să cumpere doar pâinea de zi cu zi.

Bărbatul a încercat să cârpească locuinţa, dar munca lui a fost în zadar şi tot ce i-a rămas de făcut a fost să se roage pentru o minune. Primarul din localitate şi un constructor din zonă au început să lucreze la visul familiei. Au pus la bătaie banii pe care îi aveau şi s-au hotărât să ridice o nouă casă. După ce au început lucrările, oamenii şi-au dat seama însă că vor avea nevoie de ajutor.

Ar mai fi nevoie de aproximativ 8.000 de euro pentru ca locuinţa să fie gata până la venirea iernii.

Dacă vreţi să contribuiţi la îndeplinirea acestui vis, puteţi să luaţi legătura cu familia Vidreanu la numerele de telefon afişate pe ecran sau ne puteţi scrie pe adresa focus@primatv.ro. Orice ajutor este binevenit.